SFP i Egentliga Finland till val på egen lista

Svenska folkpartiet i Egentliga Finlands kretsstyrelse beslöt på onsdag att gå till val på egen lista i riksdagsvalet våren 2019.

Detta är första gången sedan år 2003 som SFP inte har ingått ett valförbund i valkretsen.

– Vi förde länge diskussioner om olika tillvägagångssätt, men konstaterar nu att det är en egen lista med 17 kandidater som gäller i valet. Att gå till val med egen lista ger oss en möjlighet att öka aktiviteten på fältet, bredda vår profil och lyfta fram nya politiker i vårt landskap, säger kretsordförande Regina Koskinen.

Kretsen har under det senaste året fört diskussioner med olika partier om ett eventuellt valförbund, men har inte kunnat nå en tillfredsställande överenskommelse.

– Vi vet att marginalerna historiskt varit små för säkrandet av ett mandat på egen lista, men samtidigt har SFP haft en uppåtgående trend nationellt som nu också ska fortsätta i Egentliga Finland. Vi vet att befolkningen har ökat i landskapet och med fler kandidater kan vi klara av att konkurrera om nya väljare och utnyttja den samlade potentialen. Tillsammans ska vi säkra det åboländska mandatet, slår Koskinen fast.

EU måste reagera på Orbáns övertramp

Europaparlamentet röstar under Strasbourgsessionen på onsdagen om en resolution om att skrida till åtgärder mot begränsningarna av grundläggande rättigheter och friheter som gradvis har införts i Ungern under ledning av premiärminister Viktor Orbán.

Läs föregående artikel

Torvalds: enighet och solidaritet är receptet för ett framgångsrikt EU

Handlingskraften måste framförallt gälla vårt europeiska sätt att fatta och förverkliga våra beslut, säger Nils Torvalds om Junckers tal.

Läs följande artikel