SFP i Helsingfors ämnar nominera egen borgmästarkandidat

SFP i Helsingfors samlades den 14.12 till årets sista kretsstyrelsemöte. På agendan var kommunalvalet och 16 kandidater nominerades.

Under mötet diskuterades även borgmästarfrågan och kretsen ämnar utse en egen kandidat på nästa års sida.

Under mötet nominerades följande kandidater: Kim da Costa, Victor Dahlberg, Sara Haapalahti, Ahmed Hassan, Tyko Hertzberg, Rosa Häggblom, Ellinor Juth, Ngoni Katayi, Patrick Koski, Camilla Krause, Jessica Kuhlefelt, Alma Portin, Helge Sakkestad, Iida Savolainen, Emiliana Skoog och Ted Urho. Under ett tidigare möte har även följande kandidater nominerats: Kasper Kannosto, Visa Kiikka, Olga Liukkonen, Kenneth Stambej, Pavel Petrov och Marina Sapozhnikova.

-Samtidigt som vi vill understryka att det inte är frågan om ett borgmästarval utan ett kommunalval där vi väljer fullmäktigeledamöter som skall fatta alla beslut i Helsingfors de kommande fyra åren, anser vi att vi som parti inte kan bli utanför den debatt som skapas i och med att partierna nominerar sina borgmästarkandidater på förhand, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

-Endast en egen borgmästarkandidat kan i debatten föra fram de substansfrågor som är viktiga för oss och som vi vill påverka inom Helsingfors, fortsätter Ehrnrooth.

SFP i Helsingfors borgmästarkandidat utses och nomineras av kretsstyrelsen under början av 2021. Det nyvalda stadsfullmäktige väljer inom sig borgmästare och 4 biträdande borgmästare. Kandidatnomineringen för kommunalvalet pågår till början av mars 2021.

 

Adlercreutz: Allt bygger på en ökad sysselsättningsgrad – strukturella reformer behövs

Vi måste hålla ekonomin flytande och ta oss över svackan som orsakats av coronapandemin, underströk Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz i riksdagens responsdebatt om budgeten för 2021.

Läs föregående artikel

Bergqvist om statsbudgeten 2021: Satsa på Åboregionen som sjöfartsstad, innovationskluster och läkemedelscentrum!

Statsbudgeten 2021 behandlades i riksdagen på tisdagen. Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) välkomnar regeringens klimatsatsningar och framtidsinvesteringar i statsbudgeten.

Läs följande artikel