SFP i Helsingfors höjer sin profil

SFP skall attrahera nya medlemmar och väljare – så löd diskussionen under lördagens kretsmöte.

SFP i Helsingfors samlades till kretsmöte i samband med SFP:s partifullmäktige som arrangerades under veckoslutet i Helsingfors.

-Resultatet i riksdagsvalet visar klart att vi har ett behov av att se över vår verksamhet och vässa vårt budskap. Vi måste bli tydligare i vår stadspolitik för vi skall bli det självklara liberala partiet för såväl svenskspråkiga, finskspråkiga och nyinflyttade väljare i Helsingfors, säger omvalda kretsordföranden Cecilia Ehrnrooth.

−Det här är ett stort arbete som dels måste involvera våra förtroendevalda och partiaktiva men som vi hoppas att också resulterar i nya medlemmar. Efter EU-valet är det två år till kommunalvalet och det här är en utmärkt tidpunkt att tillsammans utveckla  vår verksamhet, fortsätter Ehrnrooth.

Vid kretsmötet valdes ny styrelse för SFP i Helsingfors. Styrelsen för 2019–2020 består av ordinarie ledamöter: Runa Ismark, Johan Aminoff, Björn Fant, Niklas Rönnberg, Karin Toyoda, Erja Antell, Gunilla Karlsson Weckman, Päivikki Ahonen, Björn Bonsdorff och Kari Salmi med ersättarna Karin Palmén, Jimmy Nylund, Anna Lindberg, Esa Puurtinen, Marit Råman och Magnus Nyström. Kretspresidiet bestående av kretsordförande Cecilia Ehrnrooth och vice ordföranden Ann-Louise Laaksonen och Paul Taimitarha omvaldes.

Henriksson vill fortsätta leda SFP

Svenska folkpartiets partiordförande Anna-Maja Henriksson meddelade på partifullmäktigemötet 28.4 i Helsingfors att hon ställer upp för omval. Henriksson har fungerat som partiordförande sedan 2016.

Läs föregående artikel

Mikaela Wickman anställd som riksdagsassistent för Anders Norrback

Politices magister Mikaela Wickman har blivit anställd som riksdagsledamot Anders Norrbacks (SFP) riksdagsassistent från och med 18 april.

Läs följande artikel