SFP i Österbotten nominerade riksdagsvalskandidat

Kretsstyrelsen för Svenska folkpartiet i Österbotten nominerade en kandidat till riksdagsvalet 2023 på sitt sammanträde på tisdag kväll.

– Nu är vi verkligen inne på slutspurten av kandidatnomineringen. Detta är en viktig och värdefull pusselbit för att få ihop en stark helhet, säger nomineringsgruppens ordförande Sven Jerkku.

Den nominerade kandidaten är:

Greger Forsblom

Greger Forsblom är 59 år, kommer från Esse, Pedersöre och jobbar som verksamhetsledare vid Pörkenäs lägergård. Han är gift, far till fyra vuxna barn och fem barnbarn, varav ett är i himlen. Han är även fullmäktigeledamot i Pedersöre kommunfullmäktige, ordförande för Tekniska nämnden, samt ordförande för Kristet Samhällsansvar (SFP:s största medlemsförening). På fritiden agerar han även ordförande för IK Falken.

– Jag vill jobba för att du ska kunna leva, verka och må bra i hela Österbotten. Jag vill också jobba för att barn och ungdomar ska ha en trygg uppväxt och få känna en framtidstro. Våra äldre ska även ha ett tryggt och värdigt liv i kända miljöer. Jag tycker det är viktigt att betona att alla beslut som tas av politiker ska utgå från den enskilda berörda människans situation.

De kandidater som tidigare nominerats är: Rainer Bystedt, Steven Frostdahl, Anna-Maja Henriksson, Johanna Holmäng, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Marja Lindberg, Ramieza Mahdi, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Joacim Sandbacka, Sari Somppi, Joakim Strand och Frans Villanen.

SFP i Österbotten kommer gå till riksdagsval med full lista på 16 kandidater inom Vasa valkrets.

Adlercreutz: Vi behöver ett företagardiplom på andra stadiet.

- Attityden kring företagande är på klar uppgång. Det är dags att det också syns i undervisningen. Vi behöver ett företagardiplom på andra stadiet. Det tycker Anders Adlercreutz, riksdagsledamot och ordförande för Svenska riksdagsgruppen.

Läs föregående artikel

Blomqvist: Nolltolerans mot sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier är fortfarande ett stort problem i samhället och det står i strid med alla individers rätt till integritet och trygghet. Det behövs långsiktigt arbete för att bli kvitt problemet, påpekar Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet. Minister Blomqvist deltar idag (8.2) i ett rundabordssamtal om att förhindra trakasserier och öka likabehandlingen inom räddningsbranschen.

Läs följande artikel