SFP nådde målsättningarna och går till val med starka listor i välfärdsområdesvalet

Svenska folkpartiet går till välfärdsområdesval med starka kandidatlistor i 16 välfärdsområden och har nominerat totalt 306 kandidater runt om i Finland.

– SFP har som målsättning att i det nya välfärdsområdesvalet nå ett starkt resultat med ett väljarunderstöd på över 5 procent. Med den lista som vi nu går till val med har vi alla förutsättningar att nå vår målsättning och till och med överträffa den, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.

Målsättningen att nå en bra könsbalans uppnåddes rekordartat då SFP går till val med 50% kvinnor och 50% män på listorna. Kandidaterna som är under 30 år uppgår till 11% av kandidatbuketten vilket motsvarar partiets målsättning.  

Det behövs trygghet varje dag och arbetet med att bygga upp nya strukturer för den kommande social och hälsovården samt räddningstjänsterna kör igång efter valet. Partiets valslogan “Nära dig” kännetecknar vad välfärdområdesvalet egentligen handlar om. Svenska folkpartiet vill arbeta för en bättre vård och omsorg i Finland, där vården alltid ska finns nära dig. 

– Det är nu som det viktiga arbetet börjar runt om i våra nya välfärdsområden, då vi bygger upp helt nya strukturer. För att alla även i framtiden ska få en god vård på sitt eget  modersmål, svenska eller finska, behövs SFP. Det viktigt att SFP är starkt representerade efter valet i de nya fullmäktigena, avslutar Guseff.

Alla SFP:s kandidater i  välfärdsområdesvalet

SFP lämnade in en full kandidatlista i Västra Nylands välfärdsområde

Svenska folkpartiet i Nyland lämnade in en full kandidatlista med 98 kandidater i Västra Nylands välfärdsområde tisdagen den 14 december. Kandidaterna kommer från 9 olika kommuner och 52 procent är män och 48 procent är kvinnor.

Läs föregående artikel

Svenska folkpartiet i Nyland går mot valseger med stark kandidatlista i Östra Nyland

På tisdagen 14.12 lämnade Svenska folkpartiet i Nyland in en stark kandidatlista i Östra Nylands välfärdsområde. SFP ställer upp en full lista med 73 kandidater i välfärdsområdet – 34 män och 39 kvinnor från sex olika kommuner.

Läs följande artikel