Strand: Jackpott för Korsholm !

Finansutskottet har i dag godkänt sitt betänkande om nästa års statsbudget och bestämt om fördelningen av de så kallade julklappspengarna.

– Bland många viktiga satsningar lyfter jag själv speciellt fram grundförbättringen av Vassorvägen för 420 000 euro. Få vägar till förorterna kring energiklustret i Vasa är i lika bedrövligt skick. Efter att vi nyligen inom idrottsrådet förordade 800 000 euro till Smedsby simhall känns det fint att även via satsningen på Vassorvägen konkret kunna hjälpa grannen Korsholm, konstaterar riksdagsledamot Joakim Strand som även är ordförande för Vasa stadsfullmäktige.

Adlercreutz: Välkomnar satsningar ungas företagsamhetsfostran

Idag har riksdagens finansutskott godkänt sitt betänkande om nästa års statsbudget. Samtidigt har utskottet bestämt om fördelningen av den så kallade ofördelade reserven på ca 40 miljoner euro som riktas till olika ändamål som anses viktiga. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz är särskilt nöjd över satsningarna på ungas företagsamhetsfostran.

Läs föregående artikel

Adlercreutz och Rehn-Kivi: 51:an får belysning ända fram till Karis

I framtiden skall man inte behöva köra hem till Karis längs med en mörk väg. Ifjol beviljade riksdagens finansutskott medel för utbyggnad av belysning längs med 51:an. Nästa år kommer arbetet att fortsätta. Finansutskottet beviljade idag en halv miljon euro för belysning av 51:an från Ingå framåt till Karis. Västnylands representanter i finansutskottet Anders Adlercreutz och Veronica Rehn-Kivi är mycket nöjda med att ett långsiktigt arbete nu bär frukt.

Läs följande artikel