Wickström: Satsa på en trygg ålderdom – seniorrådgivningar behövs!

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström vill att Finland blir seniorvänligare. Wickström anser att digitaliseringen skapar utmaningar i seniorernas vardag vilket inte är rätt.

-Då tjänster utvecklats har man glömt att alla kanske inte har egna bankkoder eller mobilcertifikat för att identifiera sig. Vi får inte skapa ett samhälle som exkluderar till exempel äldre som inte är vana med digital utrustning, säger Wickström 

Enligt Wickström behöver vi i Finland seniorrådgivningar. Wickström ger en eloge till SFP:s riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi som i riksdagen  gjort mycket jobb för seniorrådgivningarna. Det är viktigt att de nya välfärdsområdena introducerar en dylik verksamhet i samråd med kommunerna, konstaterar Wickström. 

-Vi måste se till att vi kan erbjuda en fysisk servicepunkt som kan stödja seniorerna i deras vardag. Likaså måste vi inom ramen för seniorrådigvingen utveckla tjänster som främjar en trygg ålderdom. Ju tidigare vi kan ingripa desto bättre. Därför är de förebyggande tjänsterna så viktiga, säger Wickström. 

-Seniorrådginvingarna kan också förebygga ensamhet och utmaningar med psykisk ohälsa bland äldre, säger Wickström. 

Rehn-Kivi: Äntligen har vi en ny funktionshinderservicelag!

Riksdagen har idag godkänt den nya funktionshinderservicelagen. Riksdagsledamot och social- och hälsovårdsutskottets medlem Veronica Rehn-Kivi (SFP) är nöjd med de förbättringar som gjorts under behandlingen och att lagen äntligen kunde godkännas.

Läs föregående artikel

Rehn-Kivi: Nu kan vi helt utrota cancerformer förorsakade av papillomviruset!

Lördagen den 4 mars firas den internationella HPV-dagen för att uppmärksamma papillomviruset, som förorsakar både livmoderhals- och strupcancer och besvärliga kondylomer. Riksdagsledamot och social- och hälsovårdsutskottets medlem samt ordförande för riksdagens vaccingrupp Veronica Rehn-Kivi (SFP) efterlyser i ett skriftligt spörsmål effektivare åtgärder för att vi i Finland ska bli av med papillomviruset helt och hållet.

Läs följande artikel