fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

KYRKSLÄTT | Informations- och debattillfälle: klimatutsläppen i Kyrkslätt idag och i framtiden

10.10.2023@18:00-19:45 EEST

Effekterna av klimatuppvärmningen blir allt tydligare både i Finland och i världen som helhet. Kommunerna har en viktig roll när det gäller att minska klimatutsläppen.

– Hur ser läget ut i Kyrkslätt? Kyrkslätt har förbundit sig att minska kommunens växthusgasutsläpp med 80 procent till år 2030 jämfört med år 2007. Kommunen har gjort en åtgärdsplan för att uppnå målet.
– Hur nära målsättningen är vi idag? Vilka åtgärder har kommunen vidtagit och vad borde ännu göras? Vad kan du som kommuninvånare göra?

Sfp i Kyrkslätt ordnar ett informations- och debattillfälle om detta tisdag 10.10 kl. 18 – 19.45 i Mörnesalen i biblioteket Fyyri i Kyrkslätt centrum. Tillfället kan även följas live på http://bit.ly/3LIKGFE

Kyrkslätts nya klimatkoordinator Sonja Pohjanvirta inleder tillfället med en översikt över nuläget gällande utsläppen av växthusgaser i Kyrkslätt och aktuella åtgärder i kommunen. I den påföljande diskussionen deltar Europa- och ägarstyrningsminister Anders Adlercreutz, Kim Männikkö, fullmäktigeledamot i Kyrkslätt, Mats Nylund, ordförande för Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC samt Ann-Christine Sved, ivrig förespråkare för hållbar utveckling. Debatten leds av journalist Maria Wasström.

Detaljer

Datum:
10.10.2023
Tid:
18:00-19:45 EEST

Arrangör

SFP i Kyrkslätt

Plats

Biblioteket Fyyri
Kyrktorget 1
Kyrkslätt, 02400 Finland
+ Google Map