fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

KYRKSLÄTT | Minister Adlercreutz och minister Bergqvist i paneldiskussion

26.09.2023@18:00-19:00 EEST

Svenska kvinnoförbundet i Kyrkslätt arrangerar paneldiskussion 26.9 kl. 18 i Fyyri, Kyrkslätt.

Vem röstar på kvinnor och varför? 26.9 kl. 18 i Fyyri
Anders Adlercreutz, Sandra Bergqvist och Åsa von Schoultz diskuterar tillsammans med Henrika Backlund.

Varför röstar inte kvinnor på kvinnor i val? Detta ska vi ta reda på tisdagen den 26 september kl. 18.00–19.45 i Mörne-salen i Fyyri. Du får gärna sitta och sticka eller göra något annat handarbete medan du lyssnar!

Deltagare:
Anders Adlercreutz, Europa- och ägarstyrningsminister, ansvarar vid statsrådets kansli för de ärenden i anslutning till Europeiska unionen som inte hör till statsministern. Han företräder Finland till exempel i rådskonstellationen allmänna rådet. Dessutom ansvarar han för statens ägarstyrningspolitik.

Sandra Bergqvist, idrotts- och ungdomsminister, är politices magister och lantbruksföretagare i Nagu. Hon har också grundutbildning inom familjedagvård och äldreomsorg. Som minister behandlar hon ärenden som hör till ungdoms- och idrottspolitiska avdelningen, inkl. ärenden som gäller studiestöd.

Åsa von Schoultz innehar den svenskspråkiga professuren i allmän statslära vid Helsingfors universitet sedan 2017. Hennes forskning rör politiska beteenden och attityder hos medborgare och politiker. Hon är även ledare för Finlands valforskningskonsortium.

Henrika Backlund är nationalekonom och officer från Försvarsmakten. Sedan några år tillbaka är hon generalsekreterare för Finlands Svenska Idrott. Henrika var även kandidat i riksdagsvalet i år.

Alla är välkomna med!

Detaljer

Datum:
26.09.2023
Tid:
18:00-19:00 EEST

Arrangör

Svenska kvinnoförbundet i Kyrkslätt

Plats

Fyyri
Kyrktorget 1
Kyrkslätt, 02400
+ Google Map