fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SFP i Esboviken: seminarium om samhällets hållbarhetsvisioner

18.11.2017@10:00 EET

SFP i Esboviken inbjuder till seminarium om samhällets hållbarhetsvisioner
Tidpunkt: lördagen den 18 november kl 10-14
Plats: Esbo centrum på Entresse-biblioteket (rum ”sininen sali”) ca 100 m söder om Esbo järnvägsstation.
Gratis inträde: Vi bjuder på kaffe/te och en bit salt och sött.
”Tillväxten krisar och världen går mot ökad konflikt. Vi behöver nya visioner för en hållbar framtid när de gamla inte längre bär, och där villrådigheten sått frön till populism och polarisering.”
 Hur dessa möjligheter ska utformas får du höra om och delta i diskussionen kring under ett hållbarhetsseminarium som SFP i Esboviken arrangerar. Inledningsanförandet hålls av SFP:s riksdagsledamot Anders Adlercreutz.
Gästföreläsare är författaren Björn Forsberg, som bland annat kommer att redovisa för vad som hänt inom omställningen till ett hållbart samhälle under de senaste fem åren i Sverige. År 2013 gav Forsberg ut sin andra bok Omställningens tid, som handlar om gränser för traditionell tillväxt och övergången till ett hållbart samhälle. Vi kommer också att inom mindre arbetsgrupper låta deltagarna fundera över vilka åtgärder som skulle vara lämpliga inom olika sektorer av kommunens verksamhet.
Anmälan: med tanke på serveringen så anmäl dej gärna per e-post till uffe.sjogren@gmail.com, helst senast onsdagen den 15 november. Eventuella frågor om seminariet kan också skickas till den adressen.
Välkommen,
 
Sfp i Esboviken

Detaljer

Datum:
18.11.2017
Tid:
10:00 EET