Wickström: On selvitettävä pitäisikö HUS:n saada rahansa suoraan valtiolta

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström uskoo, että HUS:n rahoituksesta on aihetta keskustella. Juuri nyt Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki rahoittavat HUS:n toimintaa. Budjettiprosessi ei ole Wickströmin mukaan sujunut omistajien välisten eturistiriitojen vuoksi. Wickströmin mukaan tämä syö luottamusta erikoissairaanhoidon toiminnasta.

– Mielestäni olisi aihetta käydä keskustelua, että olisiko valtion viisaampaa rahoittaa HUSia suoraan. HUS:lla on paljon kaikille asukkaille suunnattua toimintaa ympäri Suomen, ei vain Uudellamaalla. HUS:lla on myös merkittävä osa kaikesta terveydenhuollon tutkimuksesta, mikä aiheuttaa myös taloudellisia kustannuksia. Tämä tukisi ajatusta, että HUS sai avustuksensa valtiolta, Wickström sanoo.

Wickström kertoo, että hallitusohjelmassa todetaan, että sote-uudistuksen seurannassa tulee kiinnittää erityistä huomiota HUS:n erityisratkaisuun. Wickströmin mukaan on erittäin tärkeää, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon vuorovaikutus toimii.

– Koska meillä on erilaisia ​​organisaatioita, ei ole niin helppoa tehdä nopeita perusterveydenhuoltoa edistäviä muutoksia rakenteisiin. Jos vuorovaikutus ei parane, on olemassa riski, että emme saavuta sote-uudistuksen tavoitteita Uudellamaalla. HUS:n näkökulmasta toiminta olisi vakaampaa valtion suoralla rahoituksella, Wickström sanoo.

Fossiilivapaa teräs on osa tulevaisuutta – Adlercreutz ja Torvalds tehdasvierailulla Raahessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz ja Europarlamentaarikko Nils Torvalds vierailivat SSAB:n terästehtaalla Raahessa maanantaina 13.11. Adlercreutz ja Torvalds tapasivat yhtiön ja tehtaan johtoa, sekä tutustuivat tehtaan työhön sekä tuotantoon.

Lue seuraava artikkeli