Sean Bergenheim ställer upp i EU-valet

Sean Bergenheim

Sean Bergenheim, före detta NHL-spelare som numera jobbar som företagare, samt inom idrotts- och mediebranschen, ställer upp i EU-valet.

– Jag har bott och arbetat på olika håll i Europa och Nordamerika och har mycket erfarenhet av att samarbeta i internationella miljöer. Att ställa upp i EU-valet är något som jag känner starkt för – vi står vid ett vägskäl och måste välja riktning. Jag vill vara med om att garantera att vi väljer en hållbar, framgångsrik framtid, säger Bergenheim

– Finland är ett exportberoende land. Vi behöver EU och vi ska vara en del av världens största inre marknad. Finland ska vara en aktiv deltagare och vidareutveckla EU – för då det går bra för EU, går det bra för Finland, säger Bergenheim

Bergenheim kommer i sin kampanj att prioritera hälsa och idrott, renare miljö och utbildningsfrågor.

– På miljösidan vill jag ha mer stöd av EU för ett renare Östersjön, att EU jobbar vidare för Rail Baltica och att alla EU-länder tar miljö- och klimathoten på allvar.

– Inom hälso- och idrottspolitiken vill jag se ett EU som kämpar för att förbättra befolkningens psykiska och fysiska hälsa. Ett EU som satsar på:

  • Idrottsinfrastruktur för sport och friluftsliv.
  • Barn- och ungdomsidrott som ett led i den sociala integrationen.
  • Ett Erasmus-utbytesprogram som kombinerar utbildning och idrott.
  • Anti-doping.
  • Att motarbeta korruption och match-fixing inom idrotten.
  • Stöd för forskning om hur man förebygger psykisk ohälsa.

– Ett av beslutsfattarnas viktigaste uppgifter är att se till att befolkningen mår bra.  Som EU-parlamentariker skulle jag vilja jobba för att utveckla Erasmus+-programmet, säger Bergenheim.

 

“Ett välmående EU, Ett välmående Finland!”
Det gäller miljön, det ekonomiska samt oss människor.

 

SFP går till EU-val med en stark lista

SFP har genom tiderna varit en aktiv aktör inom EU och så ska det vara även framöver. SFP jobbar för att EU ska vara en samlande politisk kraft för fred, välstånd, stabilitet och rättvisa inom Europa och i övriga världen. EU ska fokusera på övergripande frågor som mänskliga rättigheter, frihet, handel, klimat och kunnande.

Läs föregående artikel

Bergqvist vill bli ordförande för Folktinget

SFP:s riksdagsledamot Sandra Bergqvist vill bli ordförande för Svenska Finlands folkting.

Läs följande artikel