Adlercreutz: Satsa på företagsamhetsfostran i kommunerna!

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz vill sporra kommunerna till att investera i sina ungdomar genom att erbjuda dem företagsamhetsfostran i skolan.

– Företagsamhetsfostran för ungdomar ger viktiga färdigheter inför arbetslivet. Den erbjuder dem möjlighet att pröva sina vingar, att lyckas och misslyckas in en trygg miljö, utan ekonomisk risk. Den lär ut färdigheter i ekonomi men visar också hur kreativitet och samarbete kan bära långt. Det här är lärdomar som barn och unga säkert har nytta av i sitt kommande arbetsliv, säger Adlercreutz.

Adlercreutz lyfter fram till exempel Ung Företagsamhet r.f., som erbjuder kostnadsfria program i företagsamhet för skolor i Finland. Organisationen har just samlat in stöd för över 6 miljoner euro för att utvidga sin verksamhet.

– Jag vill uppmuntra alla kommuner att gå med i nätverk som exempelvis Ung Företagsamhet. På ett mycket konkret sätt har de redan invigt tiotusentals ungdomar på företagsamhetens väg. Det här är uttryckligen en satsning som bär frukt på sikt. En satsning på ungdomarna är en satsning på framtiden, på företagsamheten i Finland och på sysselsättningen.

Wickström förundrar sig över samlingspartiets agerande

Sfp:s vice ordförande Henrik Wickström förundrar sig över samlingspartiets agerande under gårdagens förtroendeomröstning för justitieminister Anna-Maja Henriksson. Samlingspartiet valde som enda andra oppositionsparti att rösta tillsammans med Sannfinländarna för att fälla Henriksson.

Läs föregående artikel

De föreslagna kultur- och fritidssedlarna för Helsingfors personal välkomna.

Helsingfors stadsstyrelse godkände idag bokslutet från förra året, generellt sett kan man säga att det gick bättre än vad vi befarade, säger Helsingfors stadsstyrelsemedlem Marcus Rantala.

Läs följande artikel