Wickström förundrar sig över samlingspartiets agerande

Sfp:s vice ordförande Henrik Wickström förundrar sig över samlingspartiets agerande under gårdagens förtroendeomröstning för justitieminister Anna-Maja Henriksson. Samlingspartiet valde som enda andra oppositionsparti att rösta tillsammans med Sannfinländarna för att fälla Henriksson.

– Jag förundrar mig storligen över Samlingspartiets agerande. Att man valde gå bakom sannfinländarnas oärliga misstroende påminner oss än en gång att partiet går åt ett oroväckande håll med sina värderingar, säger Wickström.

Wickström poängterar att även samlingspartiet var överens om att flytta valet på grund av det oroväckande epidemiläget. I salen använde sannfinländska riksdagsledamöter en kraftig retorik där också rättsstaten och demokratin kritiserades.

– Den här misstroendeomröstningen var ett politiskt spel som helt saknade grund. Det är ofattbart att samlingspartiet i valet mellan Halla-aho och Henriksson väljer Halla-aho och stöder den sannfinländska politiken och retoriken, säger Wickström.

Bergqvist välkomnar tydligare regler för taxibranschen

Riksdagen har idag (25.3) behandlat en revidering av taxilagen för att åtgärda de problem som uppstod efter en avreglering under den förra regeringsperioden. Riksdagsledamot och medlem i kommunikationsutskottet Sandra Bergqvist (SFP) ser mycket positivt på förändringarna regeringen vill göra.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Satsa på företagsamhetsfostran i kommunerna!

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz vill sporra kommunerna till att investera i sina ungdomar genom att erbjuda dem företagsamhetsfostran i skolan.

Läs följande artikel