Alina Ivars blir Joakim Strands nya riksdagsassistent

Alina Ivars är andra årets juridikstuderande vid Helsingfors universitet, enheten i Vasa. Före tjänsten som riksdagsassistent har hon arbetat på advokatbyrå och bank

– Som juridikstuderande med erfarenhet från advokatbyrå och bank har Alina utmärkta förutsättningar att bistå mig såväl i arbetet i ekonomikutskottet som övrigt lagstiftningsarbete. Som vasabo och österbottning har hon även en stark drivkraft att jobba med regional intressebevakning – vilket är det allra viktigaste, kommenterar Strand.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten till att arbeta för Jocke. Jag ser fram emot nya utmaningarna som kommer med arbetet som riksdagsassistent, säger Ivars.

 

Biaudet hade önskat klarare besked och stöd för direktivet om företagsansvar

SFP har länge arbetat för en ambitiös lag om företagens samhällsansvar på EU-nivå. Idag fastställde stora utskottet Finlands ståndpunkt.

Läs föregående artikel

Charlotta Sederholm ny praktikant för Europaparlamentariker Nils Torvalds

Charlotta Sederholm, 24, har börjat som praktikant för Europaparlamentariker Nils Torvalds i början av februari och kommer arbeta på Europaparlamentet till slutet av juni. Hon gör sin praktik via Liberal Praktik, som är en verksamhet under Svenska Bildningsförbundet. Sederholm är magisterstuderande i statskunskap på Helsingfors universitet och har tidigare praktikanterfarenhet från Finlands ständiga representation till FN i Genève.

Läs följande artikel