Charlotta Sederholm ny praktikant för Europaparlamentariker Nils Torvalds

Charlotta Sederholm, 24, har börjat som praktikant för Europaparlamentariker Nils Torvalds i början av februari och kommer arbeta på Europaparlamentet till slutet av juni. Hon gör sin praktik via Liberal Praktik, som är en verksamhet under Svenska Bildningsförbundet. Sederholm är magisterstuderande i statskunskap på Helsingfors universitet och har tidigare praktikanterfarenhet från Finlands ständiga representation till FN i Genève.

-Jag ser mycket framemot att få lära mig om EU-processer och få en inblick i hur arbetet på Europaparlamentet i praktiken går till. Detta är dessutom en spännande tidpunkt att göra praktik här, i och med att vi har EU-val i juni. Jag hoppas även få ta del av intressanta diskussioner om det aktuella politiska läget, säger Sederholm. 

Sederholm kommer under sin praktik att arbeta med kommunikationsfrågor, administrativa uppgifter och följa med lagarbetet i miljö- och industriutskotten (ENVI och ITRE).

Alina Ivars blir Joakim Strands nya riksdagsassistent

Alina Ivars är andra årets juridikstuderande vid Helsingfors universitet, enheten i Vasa. Före tjänsten som riksdagsassistent har hon arbetat på advokatbyrå och bank

Läs föregående artikel

Wickström: Kustbanerapporten lyfter fram kustbanans utvecklingspotential

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström ser flera goda sidor i den senaste utredningen gällande kustbanan som publicerades igår av Trafikledsverket.

Läs följande artikel