Anita Westerholm blir minister Thomas Blomqvist riksdagsassistent

Anita Westerholm från Ekenäs i Raseborg blir minister och riksdagsledamot Thomas Blomqvists tf. riksdagsassistent. Westerholm är juridik- och ekonomistuderande vid Helsingfors universitet och Svenska handelshögskolan.

– Jag är väldigt ivrig över att få börja arbeta för Thomas Blomqvist och hjälpa honom i hans viktiga uppdrag och på nära håll få en bättre inblick i rikspolitiken, säger Westerholm.

Westerholm är fullmäktigemedlem och stadsstyrelsens andra vice ordförande i Raseborg. Hon är dessutom vice ordförande för Svenska kvinnoförbundet. Westerholm har senast arbetat som politisk sakkunnig på Finlands Svenska Skolungdomsförbund och som rådgivare inom försäkringsbranschen.

Westerholm vikarierar Anni Dahlén under hennes moderskapsledighet.

Johanna Holmäng ny kretsordförande för SFP i Österbotten

Svenska folkpartiet i Österbotten samlades till kretsmöte i Skatila UF den 15 augusti. Till ny kretsordförande valdes kommunfullmäktigeordförande Johanna Holmäng från Pedersöre.

Läs föregående artikel

SFP i Österbotten valde ny styrelse och presidium

Svenska folkpartiet i Österbotten har på sitt kretsmöte den 15.8.2020 i Skatila UF valt ny styrelse och presidium. Johanna Holmäng från Pedersöre blev vald till ny ordförande. Till viceordförande valdes Henrik Antfolk från Kristinestad och Barbro Kloo från Vasa.

Läs följande artikel