Johanna Holmäng ny kretsordförande för SFP i Österbotten

Svenska folkpartiet i Österbotten samlades till kretsmöte i Skatila UF den 15 augusti. Till ny kretsordförande valdes kommunfullmäktigeordförande Johanna Holmäng från Pedersöre.

Förutom kommunfullmäktigeordförande i Pedersöre är Holmäng ledamot i flera interkommunala organ i Österbotten. Hon har dessutom en lång erfarenhet av vårdfrågor i olika sammanhang.

  Det känns helt fantastiskt. Jag känner mig otroligt motiverad att arbeta som ledare för en så här intressant krets, i ett sånt här fint parti. Nu har vi ett kommunalval framför oss och det känns roligt att få börja jobba tillsammans, säger Holmäng.

Det exceptionella läget i landet och i hela världen som orsakades av covid-19, kommer att ha stora konsekvenser. Framförallt kommer kommunernas vardag att påverkas.

  Det är klart att vi har en tuff framtid framför oss. Nu behövs modiga, kunniga och stabila politiker. Nu behövs Svenska folkpartiet, säger Holmäng.

Cecilia Ehrnrooth vill fortsätta som SFP i Helsingfors kretsordförande

Nuvarande kretsordförande i Helsingfors Cecilia Ehrnrooth har meddelat att hon ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Helsingfors. Hon har lett Helsingfors krets sedan 2016.

Läs föregående artikel

Anita Westerholm blir minister Thomas Blomqvist riksdagsassistent

Anita Westerholm från Ekenäs i Raseborg blir minister och riksdagsledamot Thomas Blomqvists tf. riksdagsassistent. Westerholm är juridik- och ekonomistuderande vid Helsingfors universitet och Svenska handelshögskolan.

Läs följande artikel