Anna-Karin Tötterman vill bli vice ordförande för SFP i Egentliga Finland

SFP i Åbos ordförande Anna-Karin Tötterman ställer sig till förfogande för vice ordförande posten i SFP i Egentliga Finlands kretsstyrelse.

– Vi lever i utmanande tider och vi har ett viktigt kommunalval som står för dörren. Jag vill vara med i det SFP-team som jobbar för hela regionens bästa och som med nytänkande samt höga ambitioner utvecklar den potential som finns i regionen. Genom ett starkt SFP ledarskap, regionalt samarbete och en genomtänkt politik lyckas vi i kommunalvalet och försäkrar ett framgångsrikt Egentliga Finland också efter pandemin, säger Tötterman.

Tötterman har representerat Åbo i Egentliga Finlands kretsstyrelse sedan år 2019. Hon är också ledamot i Svenska folkpartiets partifullmäktige.

SFP i Egentliga Finlands kretsmöte går av stapeln den 4 september då den nya kretsstyrelsen väljs.

Adlercreutz: Nedläggningen av fabriken i Kaipola är en signal som bör tas på allvar

Skogsbolaget UPM:s meddelade att fabriken i Kaipola stängs är ett hårt slag mot Finlands export, säger Anders Adlercreutz, ordförande för Svenska Riksdagsgruppen. Det drabbar hårt bruksorten Jämsä där pappersfabriken har varit den centrala arbetsgivaren.

Läs föregående artikel

Borgå samt Raseborg och Hangö med i kommunförsöken om arbetsförmedling

Statsrådet beslutade i dag att utvidga kommunförsöket om att stärka kommunernas roll i arbetsförmedlingen. Utöver de kommuner som tidigare valts till försöket beslöt statsrådet att bland annat inkludera Borgå samt Raseborg/Hangö i försöken.

Läs följande artikel