Anna-Maja Henriksson besöker Almedalsveckan

Svenska folkpartiets ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson besöker Almedalsveckan i Visby idag och imorgon, 5.7-6.7. Almedalsveckan är det främsta årliga samhällsforumet i Sverige som samlar de politiska partierna i Sverige till Gotland varje sommar. Under sitt besök kommer Henriksson bland annat att träffa ordförandena för SFP:s systerpartier i Sverige, Centerpartiets Annie Lööf och Liberalernas Johan Pehrson.

– Det nordiska samarbetet är just nu viktigare än någonsin. Sällan har vi stått så nära Sverige som nu. Samarbetet mellan Finland och Sverige har denna historiska vår intensifierats i och med att vi samtidigt, sida vid sida ansökt om medlemskap i Nato. Och nu idag har vi båda fått observatörsstatus i Nato. Sverige är i många avseenden vårt främsta samarbetsland och SFP har sedan länge ett nära samarbete med våra svenska systerpartier, Centerpartiet och Liberalerna. Som partiordförande och minister ser jag det som ytterst viktigt att värna om goda politiska kontakter till Sverige. Årets Almedalsvecka är särskilt intressant på grund av Sveriges riksdagsval i september, säger Henriksson.

Astrid Thors återvald till vice ordförande för Liberala Internationalen

Astrid Thors har återvalts till vice ordförande för Liberala Internationalen under organisationens 75-års jubileumskongress i Sofia, Bulgarien.

Läs föregående artikel

Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist blir ny Ålandsminister

Svenska folkpartiets ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson överlåter ansvaret för Ålandsfrågorna till minister Blomqvist. Statsrådet har idag fastslagit den nya arbetsfördelningen.

Läs följande artikel