Anne Ahlefelt vill fortsätta leda SFP i Esbo

Anne Ahlefelt ställer upp för omval till ordförande för Svenska folkpartiet i Esbo. Ahlefelt valdes till ordförande i fjol och vill nu gärna fortsätta på posten.

– Efter ett år på posten som ordförande vill jag fortsätta med att jobba för ett bättre Esbo. Det är mycket på gång i staden och det finns många viktiga frågor som jag tycker att vi i SFP aktivt skall vara med och påverka på olika sätt, säger Anne Ahlefelt.

För ett år sedan lyfte Ahlefelt upp att hon vill arbeta för att bygga upp ett starkt och enhetligt SFP i Esbo och det upplever hon ännu vara viktigt.

– Arbetet är långt ifrån färdigt och jag önskar fortsätta jobba för att stärka samarbetet mellan lokalavdelningarna och för att aktivera våra medlemmar. Under det gångna året har vi blivit bättre på det här och hittat nya verksamhetssätt, men vi kan bli ännu bättre och det finns mycket vi ännu kan vidareutveckla. Dessutom är vi nu mitt uppe i en valkampanj som är både intensiv och rolig. Jag känner mig motiverad att fortsätta det hårda arbetet med våra kandidater och lokalavdelningar. Vi har ett fantastiskt och otroligt engagerat gäng som tillsammans arbetar hårt för att vi skall vara framgångsrika i valet och jag tror att vi kommer att göra ett bra resultat, säger Anne Ahlefelt. 

– Jag vill dessutom vara med och bygga upp ett starkare samarbete med stadens alla invånare och i Esbo är det viktigt att vi då arbetar tvåspråkigt, ja till och med trespråkigt. Det här skall vi göra tillsammans med våra förtroendevalda och aktiva medlemmar så att SFP och den politik vi gör skall synas, höras och kännas bland invånarna i Esbo, säger Ahlefelt.

SFP i Esbo samlas till årsmöte onsdag 24 mars.

 

Järnvägsfackets agerande är ansvarslöst

Järnvägsfackets union RAU har inlett en två dagar lång strejk. SFP i Helsingfors och SFP i Nylands kretsordförande Cecilia Ehrnrooth och Dan Johansson anser att det är ansvarslöst av facket att inleda en strejk när coronapandemin härjar som värst i huvudstadsregionen.

Läs föregående artikel

Blomqvist: Hatretorik och trakasserier har ingen plats i vårt samhälle

Idag den 19 mars uppmärksammas Minna Canth-dagen och jämställdhetsdagen. Även om vi idag på många sätt lever mer jämställt än någonsin förr, står det klart att jämställdhetsarbetet inte är färdigt. Detta syns bland annat i form av hatretorik och trakasserier, vilket särskilt drabbar kvinnor, både på nätet och offline.

Läs följande artikel