Antonia Prinsén utsedd till verksamhetskoordinator för SFP i Österbotten

Antonia Prinsén har utsetts till verksamhetskoordinator för SFP i Österbottens krets. Tillsammans med verksamhetsledaren och regionkoordinatorn kommer Prinsén att ansvara för den övergripande verksamheten i kretsen.

– Det känns roligt att få börja jobba för kretsen och att lära känna alla som på ett eller annat sätt ställer upp eller jobbar för partiet. Jag känner mig motiverad att direkt bli inkastad i hetluften och ta itu med kommande kommunalval, säger Prinsén.

Antonia Prinsén inledde sitt arbete 10.5.2021.

Henriksson: Nu får Finland sin äldreombudsman

Regeringen har i dag godkänt förslaget att inrätta tjänsten som äldreombudsman. Ombudsmannens skulle få i uppgift att bevaka de äldres ställning och rättigheter samt att föra fram de äldres perspektiv i den samhälleliga diskussionen och beslutsfattandet. SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson gläds över att denna långtida fråga nu fått en lösning.

Läs föregående artikel

Henriksson: Riksdagen är ingen cirkusarena – Finlands förtroende står på spel i frågan om EU-paketet

I sitt tal till SFP:s partifullmäktige idag påminde SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson att Finland är ett exportberoende land. Om inte EU:s inre marknad återhämtar sig från coronapandemin, har även finländska företag stora utmaningar med sin egen återhämtning, konstaterade Henriksson.

Läs följande artikel