Bergqvist: Arbete ska alltid löna sig

I kommunalvalskampanjen har en skärpt skatteprogression genom progressiv kommunalskatt lyfts fram. Någon sådan reform är varken aktuell eller något vi kan gå med på, konstaterar Sandra Bergqvist, riksdagsledamot och vice ordförande för Svenska folkpartiet.

– Vi har redan en väldigt stark progression av skatterna, där man redan vid inkomster under 2000 euro i månaden är tvungen att betala 40% i marginalskatt. En ytterligare progression då en stor del av finländarna redan är tvungna är betala över 50% av tilläggsinkomsterna i skatt är absurd, slår Bergqvist fast.

– Den här regeringen har konstaterat att man inte kommer att höja skatterna på inkomster eller företagande. Det här är bra. Finland behöver mera arbete, höjd sysselsättning och mera investeringar. Det här är viktigare än lösryckta valtal till egna väjare, avslutar Bergqvist.

Tillsammans mot tidernas kommunalval!

Kommunalvalet är ett oerhört viktigt val. Det hand­lar om hur din och min kommun ska utvecklas och styras under de kommande fyra åren. Det handlar om att bygga vårt eget närsamhälle. Det handlar om en fungerande vardag för både dig och mig.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Progressiv kommunalskatt fel riktning för Finland

– Vi kan avsluta diskussionen om en progressiv kommunalskatt, anser Anders Adlercreutz. Trots valtider måste vi kunna tänka längre än så. Vårt land behöver förutsägbarhet och konkurrenskraft och det gäller också skattepolitiken, understryker Svenska riksdagsgruppens ordförande.

Läs följande artikel