Bergqvist: Nu är pengarna för nya Rävsundsbron och Hessundsbron godkända!

Riksdagen har på onsdag slutfört behandlingen av tredje tilläggsbudgeten för 2021. Med beslutet godkänns även de 128 miljoner euro som är allokerade för att förnya Rävsundsbron och Hessundsbron i Pargas. Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) är mycket nöjd över att broarnas framtid nu är garanterad.

– Det här har SFP tillsammans med många andra aktörer jobbat länge och hårt för. Broarna är i ytterst dåligt skick och behöver förnyas så fort som möjligt. Det känns väldigt bra att riksdagen nu godkänt detta och förnyandet av broarna kan framskrida, säger Bergqvist. 

Rävsundsbron och Hessundsbron utgör den enda fasta vägförbindelsen till fastlandet och broarnas dåliga skick har redan länge varit ett orosmoment i Pargas. 

– Det här är ett otroligt viktigt beslut för att företagen bakom broarna ska våga göra investeringar framöver. Med de här pengarna garanteras det vardagliga livet i Pargas, tungindustrins verksamhetsförutsättningar, turismen och det lokala näringslivet, säger Bergqvist. 

Adlercreutz: Vårdreformen är en milstolpe – men arbetet fortsätter

Riksdagen har idag godkänt regeringen Marins social- och hälsovårdsreform i en historisk omröstning. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz gläds över att reformen efter alla år av försök äntligen går vidare. Samtidigt poängterar han att arbetet med att utveckla modellen fortsätter.

Läs föregående artikel

Thomas Blomqvist: Godkännandet av social- och hälsovårdsreformen ett historiskt beslut

Idag godkände riksdagen regeringens förslag till social- och hälsovårdsreform. Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet samt medlem av den ministerarbetsgrupp som utarbetat regeringens förslag till reform, är nöjd med att reformen nu går vidare.

Läs följande artikel