Biaudet: En blind byråkrati får inte avgöra Lappvikens öde

Riksdagsledamot och Helsingfors fullmäktigeledamot Eva Biaudet kräver att Lappvikens verksamhet för att främja mentalhälsa ska bevaras.

Riksdagsledamot och Helsingfors fullmäktigeledamot Eva Biaudet  kräver att Lappvikens verksamhet för att främja mentalhälsa ska bevaras.

–  Jag utgår ifrån att Helsingfors stad i förhandlingarna tryggar verksamheten och att stadsmiljönämndens politiker nästa vecka godkänner det erbjudande som hyresgästen  Lappvikens Källa och småföretagen kommit med, säger Eva Biaudet.

–  Människan måste ligga i fokus då politiska beslut fattas, inte byråkratin. Nu måste vi rädda Lappvikens miljö och dess verksamhet för främjande av mental hälsa!  Arbetets värde är omätbart, säger Eva Biaudet.

SFP vill trygga den unika miljö som Lappviken erbjuder för både organisationer och företagare. Denna uppsägningsprocess i stadens byråkrati har verkligen varit utan rim och reson. Stadspolitiken måste ha människorna i fokus. En blind byråkrati får inte avgöra Lappvikens öde.

Henriksson: Välkommet besked av minister Saarikko om dagkirurgins möjligheter i Jakobstad

- Idag på riksdagens frågetimme kom hoppfulla besked gällande möjligheterna att återuppta dagkirurgin i Jakobstad, säger partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

Läs föregående artikel

Höjda patientavgifter kommer att ha förödande konsekvenser, varnar Henriksson

- Regeringens förslag om att höja kundavgifterna i social- och hälsovården är ansvarslöst och slår hårt mot de som är mest utsatta i vårt samhälle säger SFP:s partiordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

Läs följande artikel