Biaudet: Minister Kurvinen bör överväga sitt deltagande i OS i Peking

– Varje medlem av regeringen bär ett eget ansvar för att upprätthålla trovärdigheten för Finlands människorättsbaserade utrikespolitik. Med stor sannolikhet kommer ministrars och politikers deltagande i de Olympiska spelen i Peking att utnyttjas för att dölja diskussionen om Kinas brott mot mänskliga rättigheter, säger riksdagsledamot Eva Biaudet från Svenska folkpartiet.

Människorättsorganisationer bedömer att en miljon uigurer är fängslade på området Xianjiang. Kinas människorättsbrott är alvarliga och det internationella samfundet bör målmedvetet fördöma Kinas agerande.

– Jag vädjar till minister Kurvinen att han omprövar sitt beslut att resa till de Olympiska vinterspelen i Peking, på grund av de signaler deltagandet kommer att  ge, konstaterar Biaudet.

Adlercreutz fortsätter leda Svenska riksdagsgruppen

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz från Kyrkslätt har återvalts till gruppordförande för Svenska riksdagsgruppen. Riksdagsgruppen hade sitt konstituerande möte idag efter att riksdagen inledde det nya riksmötet, det sista för denna regeringsperiod.

Läs föregående artikel

Svenska riksdagsgruppens ordförande Adlercreutz: Nu är det inte läge att fika efter snabbvinster.

President Niinistö öppnade idag det sista riksmötet för denna regeringsperiod. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz känner sig hoppfull men utgår också ifrån att riksdagsperiodens slutraka kommer att vara arbetsdryg.

Läs följande artikel