De mest utsattas situation måste underlättas

Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi lämnade idag in en reservation då riksdagens social- hälsovårdsutskott behandlade regeringens förslag om att sänka barnbidraget.

– En jämn sänkning av barnbidraget drabbar de familjer som har det allra svårast. Därför måste vi se till att stärka deras sociala trygghet. Ensamförsörjarfamiljer hör till de mest utsatta i samhället och att skära i barnbidraget försämrar deras ekonomi ytterligare, säger Rehn-Kivi.

Regeringen skär totalt 11,7 miljoner i barnbidrag och Svenska riksdagsgruppen föreslår i sin alternativa budget en motsvarande höjning av barnbidragets ensamförsörjartillägg. Detta innebär att tillägget höjs från 48,55 euro till 54,75 euro per månad.

– Vi inser de ekonomiska utmaningarna och att inbesparingar måste göras. Men satsningar måste också göras där de behövs mest.

Medlemsstaterna måste ta sitt ansvar i kampen mot penningtvätt

Europaparlamentets s.k. Panama papers-utskott fick idag en uppdatering om hur EU-kommissionens arbete för att förhindra penningtvätt fortskrider av kommissionär Věra Jourová.

Läs föregående artikel

Henriksson oroad för osäkerhet på världsmarknaden

Svenska folkpartiets partiordförande Anna-Maja Henriksson är besviken och oroad över Donald Trumps val till Förenta Staternas president.

Läs följande artikel