Hanna Lönnfors ställer upp för omval

Hanna Lönnfors vill fortsätta leda Svenska folkpartiet i Nyland. Lönnfors valdes till kretsordförande på kretsmötet 2021 och ställer upp för omval.

– Efter ett mycket lyckat välfärdsområdesval är jag motiverad att fortsätta leda kretsen mot nästa valseger. Målsättningen är att vinna tillbaka det fjärde mandatet i riksdagsvalet 2023 och jag vill vara med och förverkliga det, säger Lönnfors.

– Jag vill gärna hinna besöka hela Nyland, också fysiskt. Det är något som tyvärr har blivit på hälft på grund av coronapandemin, men nu då det lugnar sig ser jag fram emot att röra mig mer på fältet i Nyland.

Lönnfors är fullmäktigeledamot i Borgå och i Östra Nylands välfärdsområde och arbetar som ämneslärare och vice rektor i Sibbo.

Ordförande och kretsstyrelse väljs på SFP i Nylands kretsmöte tisdagen den 21 april i Kyrkslätt. 

Rehn-Kivi : Seniorrådgivningarna borde bli lagstadgade

Riksdagsledamot och medlem i social,- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi, har idag lämnat in en lagmotion om att seniorrådgivningstjänster ska bli lagstadgade tjänster i välfärdsområdena. I lagmotionens motiveringar lyfter Rehn-Kivi upp att man enligt regeringsprogrammet vill utöka information och servicerådgivning och genomföra riktade kontroller av de äldres välmående och stödbehov. Ett av vårdreformens viktigaste mål är att göra vården mera jämlik i hela landet och att satsa mera på förebyggande tjänster. Rehn-Kivi anser därför att seniorrådgivning ska möjliggöras för alla våra äldre medborgare.

Läs föregående artikel

Ollikainen: Tillit och trygghetskänsla speciellt viktiga just nu

Riksdagen förde idag responsdebatt om statsrådets redogörelse för den inre säkerheten. I Svenska riksdagsgruppens gruppanförande lyfte riksdagsledamot Mikko Ollikainen fram vikten av säkerhetsmyndigheternas roll och det förebyggande arbetet.

Läs följande artikel