Heijnsbroek-Wirén leder SFP i Nyland

Mia Heijnsbroek-Wirén har valts till ny kretsordförande för SFP i Nyland.

Hennes motkandidat var Elin Blomqvist. Heijnsbroek-Wirén efterträder Anders Walls, som inte ställde upp för omval.

Valet ägde rum under Svenska folkpartiet i Nylands kretsmöte i Grankulla. Rösterna föll 52-42 till Heijnsbroek-Wiréns fördel.

– Nyländska kretsen ska engageras i att föra partiets politik framåt utgående från det partiprogram som partidagen fastställer i Åbo i sommar, säger Heijnsbroek-Wirén genast efter valet.

– Kretsen ska också stöda förtroendevalda i kommunerna med diskussion, utbildning och information inför de kommande reformerna.

Heijnsbroek-Wirén vill dessutom satsa på att göra SFP i Nyland mer lokalt inför kommunalvalet.

– Jag vill ordna ambulerande möten, med fokus på lokalavdelningarna. Det är där vår styrka ligger och vi har alla förutsättningar att lyckas tillsammans. Nu ska vi lära känna varandra ännu bättre och satsa på synlighet. Vi ska jobba hårt för en valframgång i hela Nyland, med samarbete och känsla som de viktigaste ingredienserna.

Mia Heijnsbroek-Wirén är stadsstyrelseordförande och fullmäktigeledamot i Lovisa. Hon sitter i SFP:s partifullmäktige och hon har varit med i den nyländska kretsstyrelsen i tre år. Heijnsbroek-Wirén är ersättare i Nylands landskapsstyrelse och medlem av landskapets samarbetsgrupp MYR.

 

Marko Winter ny kretsordförande för SFP i Egentliga Finland

SFP i Egentliga Finland valde Marko Winter till ny kretsordförande på kretsmötet i Kimito den 16.4.2016.

Läs föregående artikel