Henrik Wickström kandiderar i kommunalvalet i Ingå

SFP:s vice ordförande, Henrik Wickström, kandiderar i kommunalvalet i Ingå. Wickström har suttit i fullmäktige i Ingå sedan 2013. Wickström har under nuvarande fullmäktigeperiod även fungerat som kommunstyrelsens ordförande.

-Vi har en bra drive i Ingå och jag vill vara med och fortsätta det goda utvecklingsarbete som pågår i Ingå. Coronapandemin kommer att lämna spår i vårt samhälle och det påverkar i högsta grad kommunerna. Vi måste göra allt för att se till att ingen blir utanför, säger Wickström. 

I kommunalvalet 2017 samlade Wickström i Ingå 373 röster. Wickström kandiderade i riksdagsvalet och EU-valet 2019. I riksdagsvalet samlade Wickström 3 265 röster och i EU-valet 6 078. 

Barn, ungas och familjernas välmående samt kommunutveckling som kollektivtrafik och främjandet av näringslivet är teman som Wickström vill lyfta fram. Det ökade intresset för distansarbete ser Wickström som en möjlighet för Ingå. 

-Ingå är en unik kommun med många möjligheter. Vår service, natur och tvåspråkighet är helheter jag vill vara med och värna om, säger Wickström.

Bergqvist vill kandidera i kommunalvalet i Pargas

Svenska folkpartiets riksdagsledamot Sandra Bergqvist vill kandidera i kommunalvalet i Pargas som hålls den 18 april 2021. Bergqvist bor med sin familj i Nagu.

Läs föregående artikel

Väståbolands kommunorganisation nominerade kandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation har på sitt möte den 13 januari nominerat ytterligare sju kandidater till kommunalvalet 2021 i Pargas. De som nu nominerats är Sandra Bergqvist, Otto Ilmonen, Fredrik Jensén, Kaj Karlsson, Marlena Laurén, Joel Mattsson och Mikael Reuter.

Läs följande artikel