Henrik Wickström vill bli vice ordförande för SFP

Henrik Wickström från Ingå ställer upp i valet till vice ordförande för Svenska folkpartiet. Efter ett strålande resultat i riksdagsvalet med 3265 röster i Nyland och i EU-valet med 6078 röster vill han nu vara med och leda partiet.

– Att ställa upp i valet till vice ordförande ser jag som naturligt efter att varit med och bidragit till att partiet nådde det goda resultatet i både riksdagsvalet och i EU-valet, säger Henrik Wickström.

– Jag har blivit kontaktad av fältet och det att jag uppmanas ställa upp gör mig hedrad och ännu mer taggad. Jag vill vara med och utveckla partiet tillsammans med alla medlemmar, säger Wickström.

Wickström är kommunstyrelseordförande i Ingå, och har en gedigen bakgrund inom kommunalt beslutsfattande.

– Efter ett gediget och utomordentligt arbete med regeringsprogrammet där SFP fått med många viktiga skrivningar vill jag nu vara med och förverkliga regeringsprogrammet som en del av partipresidiet, säger Wickström.

Svenska folkpartiet väljer ordförande och vice ordförande på sin partidag i Vasa 7-9-6.

Anders Adlercreutz leder Svenska riksdagsgruppen

Svenska riksdagsgruppen har valt riksdagsledamot Anders Adlercreutz till ny ordförande för riksdagsgruppen.

Läs föregående artikel

Blomqvist: Regeringen är en sann nordist och jämställdhetskämpe

Minister för nordiskt samarbetet och jämställdhet, riksdagsledamot Thomas Blomqvist lyfte i sitt anförande på Svenska folkpartiets partidag i Vasa regeringsprogrammets starka nordiska profilering och jämställdhetspolitik.

Läs följande artikel