Henriksson: Ett framgångsrikt Österbotten gynnar hela landet!

SFP:s ordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henrikssons valkampanj körde igång på söndagen i Jakobstad. Anna-Maja Henriksson har varit riksdagsledamot i tre perioder och ordförande för Svenska folkpartiet sedan år 2016. Under förra regeringsperioden 2011-2015 var hon justitieminister.

Henriksson har outtröttligt arbetat för ett tvåspråkigt, rättvist och hållbart Finland. Ett Finland med levande regioner där servicen fungerar, företagsamheten blomstrar och där alla känner sig välkomna. Österbottens livskraft är något som självklart ligger Henriksson väldigt nära om hjärtat

– Österbotten är en mångsidig och livskraftig region som visat att genom beslutsamhet och idogt arbete kan man nå de mål som man sätter upp. Det har varit en ära att få arbeta med alla de människor jag mött och med de många frågor som berör Österbotten och oss österbottningar. Jag är stolt över vårt landskap och det vi tillsammans lyckats skapa, säger Henriksson.

Basservicen och kommunikationen är avgörande för en region. Under de år som Henriksson arbetat i riksdagen har det varit turbulent på många fronter.

– Vasa centralsjukhus fulljour är något som jag och SFP jobbat stenhårt för under hela den här valperioden. De  drygt 181 000 invånare i Österbotten varav drygt 90 000 svenskspråkiga ska ha rätt till ett sjukhus med omfattande jour där service erbjuds på svenska och finska. Jag hoppades att förnuftet skulle ha segrat, men regeringspartierna valde att blunda för fakta. Men kampen är inte över. Nästa regering måste rätta till de beslut som nu gått snett, säger Henriksson, och nämner bl.a VCS samt dagkirurgin vid Jakobstads sjukhus.

En region behöver fungerande kommunikationer. Österbottens näringsliv behöver fungerande flygtrafik och vägar som håller

– Jag gläder mig stort över att riksåttans utmanande situation äntligen togs på allvar och att den togs med som en del av stomvägnätet. Jag gläds över det breda samarbete vi haft mellan myndigheter, näringslivet, trafikanter och politiker. Utan samarbete i frågan skulle uppklassningen inte ha lyckats. Riksåttan är en livsnerv för näringslivet och invånarna i Österbotten, säger Henriksson.

Kampanjöppningen visade att pusselbitarna ligger på rätt plats. Stämningen på kampanjöppningen var uppsläppt och förväntansfull.

– Jag vill  göra en positiv kampanj och därmed bidra till att SFP gör sitt bästa riksdagsval någonsin och därmed får ett tilläggsmandat i Vasa valkrets så att vi växer från nuvarande 3 till 4 SFP-ledamöter. Jag ser fram emot alla de goda diskussioner som kommer att ske runt om i landet på torg och gator under våren, säger Henriksson.

 

Rehn-Kivi: Nu får det vara slut på vanvården av våra äldre

Svenska riksdagsgruppen har idag tillsammans med de andra oppositionspartierna lämnat in en interpellation om äldrevården. Riksdagsledamot och medlem i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi ställer sig starkt bakom interpellationen.

Läs föregående artikel

Mikaela Björklund ställer upp för SFP i Europaparlamentsvalet

Mikaela Björklund är född i Hangö, utbildar lärare i Vasa och bor tillsammans med sin man och fyra barn i flerkulturella Närpes. Björklund röstade i tiderna ’nej’ till EU; nu vill hon vara med och bygga ett medmänskligt Europa.

Läs följande artikel