Henriksson: Ett urstarkt stöd för Nato-medlemskap!

Finlands riksdag har idag med rösterna 188-8 beslutat att Finland ansöker om medlemskap i försvarsalliansen Nato. Samtliga tio ledamöter i Svenska riksdagsgruppen röstade för ett medlemskap. Svenska folkpartiets (SFP) partiordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson kallar det ett urstarkt styrkebesked av riksdagen som ser att ett Nato-medlemskap ger den bästa tryggheten för Finland nu och i framtiden.

-Jag är otroligt nöjd och glad över att Finland nu lämnar in Nato-ansökan hand i hand med Sverige. Det är den bästa lösningen med tanke på Finlands men också Nordeuropas, Nordens, Östersjöregionens och Bottenvikens säkerhetspolitiska situation. SFP:s långsiktiga arbete för ett Nato-medlemskap har nu burit frukt, säger Henriksson.

Biaudet: Två länder som står för fred, demokrati och frihet, tar nu tillsammans ett steg mot Nato-medlemskap

Riksdagen har idag fört en responsdebatt om Statsrådets redogörelser om Finlands anslutning till Nordatlantiska fördragsorganisationen och om förändringarna i den säkerhetspolitiska miljön. Riksdagsledamot Eva Biaudet betonade i Svenska riksdagsgruppens gruppanförande Finlands framtida Nato-profil och det goda samarbetet med Sverige.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors: Två mandat är målet!

Under veckoslutet hölls SFP i Helsingfors kretsmöte och då blev även de första kandidaterna inför riksdagsvalet 2023 nominerade.

Läs följande artikel