Henriksson: SFP vill växa!

SFP går till partidag med både ett gott riksdagsval och europaparlamentsval bakom sig.

– Vi sitter inte mera i opposition. Utan vi är igen ett regeringsparti. Och vi har igen två ministrar, även om nästan alla sade att vi bara kommer att få en minister. Och vi har klarat av att förnya vårt mandat i Europaparlamentet med bred marginal, sade partiordförande och minister Anna-Maja Henriksson när hon öppnade Svenska folkpartiet partidag i Vasa idag.

SFP har igen visat att partiet kan samla leden och visa sin storhet när det gäller.

– Hur många var inte olyckskorparna som kraxade före riksdagsvalet. Hur många var det inte som dömde ut oss i EU-valet och hur många var det inte som tyckte att SFP delegationen aldrig skulle gå in genom dörren till Ständerhuset tillsammans med socialdemokraterna, centern, de gröna och vänsterförbundet. Föreställ er vad som hänt om jag och vi lyssnat till dem och låtit dem bestämma. Politik handlar om lagspel. Och under den första halvan av år 2019 har ni alla visat på ett lagspel som heter mer än duga, säger Henriksson.

– Just nu idag känner jag en enorm tacksamhet för att få leda denna fantastiska folkrörelse. En rörelse som under de senaste månaderna igen visat sin storhet. För det är inte direkt några små saker vi  lyckats åstadkomma tillsammans denna vår. Det är resultaten som räknas, säger Henriksson

SFP gick in i Ständerhuset till regeringsprogramförhandlingar med öppet sinne.

– SFP dömdes ut i ett tidigt skede som förlorare. Men när visselpipan i regeringsförhandlingarna ljöd och resultatet stod klart, talade regeringsprogrammet sitt tydliga språk. Det liberala, borgerligt frisinnade SFP var trots allt en stor vinnare, säger Henriksson.

Vårens valresultat visar klart att det finns en efterfrågan på SFP:s politik.

– SFP ska fortsätta sitt segertåg och utveckla verksamheten. Vi ska se till att det i nästa kommunalval finns möjlighet att i allt flera kommuner kunna rösta på SFP och det arbete ska vi börja med nu. Jag är fullt övertygad om att intresset för SFP ökar när vi erbjuder möjlighet att rösta på oss, säger Henriksson

– Jag är så oerhört tacksam att jag får stå här idag, på Svenska folkpartiets partidag i Vasa.  Inte minst för att det alltid är oerhört givande att få besöka Vasa, en stad med långa fina anor, men som samtidigt idag är en föregångare på flera olika sektorer. Tack vare den framåtanda, företagsamhet och nyskapande som råder här, är Vasa en förebild för många andra städer och kommuner i vårt land. Jag är helt säker på att vi kommer att ha en fin partidag här i Vasa. Och som vanligt skiner också solen idag här i Vasa, avslutar Henriksson.

SFP:s partidag öppnades av partiordförande och minister Anna-Maja Henriksson. Partidagen varar under hela veckoslutet och äger rum på Vasa övningsskolas gymnasium.

 

Läs hela talet här

Adlercreutz: En rörelses själ ligger i dess värderingar

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz fokuserade i sitt tal på Svenska folkpartiets partidag i Vasa på partiets värderingar och framtid.

Läs föregående artikel

Bergqvist vill se en svensk direktör på ÅUCS

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist lyfte i sitt anförande på Svenska folkpartiets partidag i Vasa upp problematiken kring ÅUCS och regeringsprogrammets konkreta inverkan på Åboland.

Läs följande artikel