Inom Helsingfors krets fortsätter arbetet med kommunalvalet och kandidatnomineringen.

SFP i Helsingfors kretsstyrelse nominerade nya kandidater under sitt styrelsemöte den 12.10.

– Trots det rådande läget fortskrider förberedningen av kommunalvalet enligt planerna. Det är nu cirka ett halvår till valet och vi arbetar intensivt med kandidatrekryteringen samtidigt som vi inlett kandidatutbildning för våra klara kandidater. Jag vill uppmana alla som är intresserade av beslutsfattandet i vår stad och som själva funderar på att kandidera att vara i kontakt med oss, nu är ett ypperligt läge att komma med, säger kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

SFP i Helsingfors nominerade följande kandidater: Benjamin Bergan, Sofia Henriksson, Ulf Holmberg (obunden), Samuli Kallio (obunden), Max Lindholm, Christer Mikkonen Freja Pontán.

Kommunalvalet i Finland förrättas den 18 april 2021 och partierna kan nominera kandidater fram till den 9.3.2021. 

Svenska folkpartiets ministrar Henriksson och Blomqvist om förslaget till sote-reform: En trovärdig helhet

Regeringen är överens om ett gemensamt förslag till social- och hälsovårdsreform. SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson säger så här i en första kommentar:

Läs föregående artikel

SFP i Esbo nominerade nya kommunalvaldskandidater

SFP i Esbo nominerade på onsdagen nya kommunalvalskandidater. De nya kandidaterna är Eva-Lena Gästrin, Nicholas Kujala, Henry Ndugwa, Marianne Stenbacka och Markus Söderman. Totalt har SFP i Esbo för tillfället 26 nominerade kandidater.

Läs följande artikel