Johanna Holmäng vill bli ordförande för SFP i Österbotten

Johanna Holmäng

Johanna Holmäng, kommunfullmäktigeordförande i Pedersöre, ställer upp i valet av ordförande för SFP i Österbotten.

– I dessa utmanande tider vill jag vara en av de drivande krafterna, säger Holmäng.
– Vi har en krävande men intressant tid framför oss. Vi står mitt i en kris och vi har stora utmaningar vi måste klara av att möta. Samtidigt är vi ett starkt landskap och ett flitigt folk, och vi kommer att ta oss ur också den här situationen. Tillsammans ska vi hjälpas åt att bygga upp det som går förlorat till följd av coronaviruset.
Landskapet Österbotten ska också gå enat mot ett kommunalval, ett kommunalval SFP ska vinna, säger Holmäng.
– Tillsammans ska vi fortsätta gå framåt och ytterligare stärka våra positioner. Framtiden i våra kommuner blir tuff, inte minst ekonomiskt. Där ska SFP vara ett ansvarstagande parti, som tar sikte på framtid och utveckling. Politik handlar för mig om att fatta långsiktiga beslut som också ska gå att försvara inför kommande generationer.
Holmäng vill arbeta för ett mer jämställt samhälle, något hon hoppas på att också ska återspeglas i valkampanjerna.
– Jag har ett genuint intresse för människor och politik. Tillsammans med andra SFP:are i landskapet vill jag blicka framåt och se hur vi kan göra Österbotten ännu bättre. Jag har ett brett kontaktnät och den höga energinivå som krävs för att axla ansvaret. Jag vill vara en ordförande för hela Österbotten.
Johanna Holmäng är uppvuxen i ett jordbrukarhem, bosatt i Pedersöre, barnmorska, gift och mamma till fyra barn. Förutom kommunfullmäktigeordförande i Pedersöre är Holmäng ledamot i flera interkommunala organ i Österbotten. Hon har dessutom en lång erfarenhet av vårdfrågor i olika sammanhang.
SFP i Österbotten väljer ny ordförande på sitt kretsmöte i augusti.

Adlercreutz erbjuder riksdagsvideo för skolklasser

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz hoppas att man också i riksdagen ska få se skolklasser i korridorerna när höstterminen väl börjar. I väntan på det har han gjort en video - ett distansriksdagsbesök - som han hoppas att ska hitta sin väg in i klassrummen runtom i Svenskfinland eller varför inte visas som en del av undervisningen i svenska i finskspråkiga skolor.

Läs föregående artikel

Rehn-Kivi: Viktigt att restauranger och caféer kan öppna igen!

Riksdagen godkände idag ett finansiellt stödpaket på 171 milj. euro för att kompensera restaurangernas återanställningskostnader och ersätta förlorade verksamhetsinkomster. Dessutom godkändes ett tillägg i lagen om smittsamma sjukdomar, där riktlinjerna för restaurangernas öppethållning dras upp. Den tillfälliga lagen är i kraft från den 1 juni till slutet av oktober, då man hoppas att det värsta skedet av coronaepidemin är över. Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi (SFP) är glad över att samhället på många fronter kan öppnas upp igen och att den på många sätt viktiga restaurangverksamheten äntligen kan återupptas.

Läs följande artikel