Johanna Mantere ny assistent för riksdagsledamot Eva Biaudet

Politices magister Johanna Mantere har börjat arbeta som assistent för riksdagsledamot Eva Biaudet. Mantere tillträdde tjänsten den 2 september. Hon har tidigare bland annat jobbat som Assistant Office Manager vid Nederländernas ambassad i Finland, som ersättningsbehandlare vid Aktia Livförsäkring samt gjort praktik vid Finlands ständiga representation i Förenta Nationerna i Geneve.

Mantere är ursprungligen hemma från Borgå och har studerat folkrätt och mänskliga rättigheter vid Åbo Akademi i Åbo, där hon bland annat varit aktiv inom Svensk Ungdom, ÅAS kårfullmäktige och fakultetsföreningar. Mantere har även fungerat som tidigare president för Nordiska Centerungdomens Förbund, som är en takorganisation för center-liberala ungdomspartier i norden.

– Jag är glad för att ta an nya utmaningar och ser framemot att arbeta med Eva. Det känns bra att få fortsätta arbeta med frågor som mänskliga rättigheter, jämlikhet och miljö, säger Mantere.

– Vi kommer att fortsätta att jobba med särskild fokus på mänskliga rättigheter och därför är jag speciellt glad över att min nya assistent, såsom jag, har ett brinnande engagemang för dessa frågor. Mantere har både kunnande och politisk erfarenhet från många år i politiken, säger Biaudet.

Mantere efterträder Karin Ringbom som numera fungerar som egenföretagare.

SFP leder skärgårdsdelegationen igen

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist utnämndes till ordförande för skärgårdsdelegationen. SFP återtar därmed ordförandeposten efter en fyraårsperiod med centern vid rodret .

Läs föregående artikel

Rättsstatsprincipen viktigast för ett fungerande samhälle

I juli fyllde Finlands regeringsform 100 år. Idag firas hundraårsjubileet av regeringsformen i riksdagen.

Läs följande artikel