Johannes Wilson Ollikainens riksdagsassistent

Riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP) har valt 25-åriga Johannes Wilson (fil.kand.) till sin riksdagsassistent. Wilson är i likhet med Ollikainen hemma från Malax. Wilson har studerat internationella relationer vid Malmö universitet samt media och kommunikation vid Lunds universitet och europeiska studier i Frankrike.

Wilson var under våren valassistent för SFP i Österbotten. Tidigare har Wilson hunnit arbeta med nordisk arbetsmarknadsföring i Norge och innan dess med PR vid Köpenhamns flygfält.

Utöver studier och arbete har Wilson bred erfarenhet av att arbeta med samhällsfrågor från lokal till europeisk nivå inom bland annat Svensk Ungdom och Europeiska Ungdomsforumet.

– En stor del av riksdagsarbetet handlar om kontakten till regionen och att känna till den vardag som väljarna lever i. I och med att Johannes var valassistent i Österbotten under riksdagsvalet känner han väl till det aktuella politiska klimatet i vårt landskap. Det är till stor nytta i det kommande riksdagsarbetet, säger Ollikainen.

Henriksson: Regeringen gör märkbara trafikinvesteringar


SFP:s ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson är mycket nöjd över att regeringen i sitt förslag till tilläggsbudget prioriterar viktiga trafikprojekt.

Läs föregående artikel

Rosanna Blomster blir ny assistent till riksdagsledamot Sandra Bergqvist


Politices magister Rosanna Blomster blir assistent till riksdagsledamot Sandra Bergqvist. Blomster har under det senaste året varit praktikant på Kommunförbundets kontor i Bryssel. Hon är hemma från Åbo och har studerat statskunskap vid Åbo Akademi. Hon inleder sitt arbete som riksdagsassistent den 2 juli.

Läs följande artikel