Rosanna Blomster blir ny assistent till riksdagsledamot Sandra Bergqvist

Politices magister Rosanna Blomster blir assistent till riksdagsledamot Sandra Bergqvist. Blomster har under det senaste året varit praktikant på Kommunförbundets kontor i Bryssel. Hon är hemma från Åbo och har studerat statskunskap vid Åbo Akademi. Hon inleder sitt arbete som riksdagsassistent den 2 juli.

– I Bryssel har jag fått lära mig mycket om både kommunfältet och EU-institutionerna så att nu få möjligheten att jobba inom statsförvaltningen är något jag ser mycket framemot. Jag är väldigt glad över den här möjligheten och det känns spännande att börja jobba som riksdagsassistent, säger Blomster.

– Jag ser framemot att få börja jobba med Rosanna. Hennes erfarenhet av olika sommarjobb, aktivitet under studietiden och engagemang inom scoutverksamheten vittnar om ett brett samhällsengagemang. Hon har en bra kännedom om regionen och har förmågan att göra ett omsorgsfullt arbete trots tidspress och snabba ryck, säger Bergqvist.

Blomster efterträder Anni Dahlén som sedan april tillfälligt har fungerat som riksdagsassistent för både Sandra Bergqvist och minister Thomas Blomqvist.

Johannes Wilson Ollikainens riksdagsassistent

Riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP) har valt 25-åriga Johannes Wilson (fil.kand.) till sin riksdagsassistent. Wilson är i likhet med Ollikainen hemma från Malax. Wilson har studerat internationella relationer vid Malmö universitet samt media och kommunikation vid Lunds universitet och europeiska studier i Frankrike.

Läs föregående artikel

Ministrarna Henriksson och Blomqvist besöker nästa vecka bibliotek för att diskutera regeringsprogrammet

Justitieminister Anna-Maja Henriksson och minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist besöker nästa vecka bibliotek för att diskutera regeringsprogrammet. Debatterna är öppna för alla och publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet.

Läs följande artikel