Kasper Kannosto ställer sig till förfogande i valet av vice ordförande för SFP i Helsingfors

Kannosto, 26 år, har djupa rötter i Helsingfors och ser SFP:s potential i Helsingfors. Han studerar fred- och konfliktforskning på magisternivå och njuter av fotboll på fritiden, både på planen och på hemmabänken. Kannosto är en av grundarna och ordförande för organisationen Your Finnish Friends ry, som stöder finska krigare i Ukraina.

– SFP har potential att växa i Helsingfors och partiet bör bli ett likvärdigt alternativ bland de större. SFP är så mycket mera än ett språkparti och vi måste kunna kommunicera effektivare om det. Helsingforskretsen har tagit en allt mer synlig roll och nu är det upp till den nya styrelsen att fortsätta synas och sprida budskapet utanför partiets kärnområden.

Kannosto kandiderade i kommunalvalet 2021 och är suppleant till Helsingfors kultur- och biblioteksektion. Han var vice ordförande för Svensk Ungdoms Internationella utskott och är alumn till SFPs praktikprogram vid Liberal International.

– Det är alltid lätt att kritisera och säga hur saker ska vara, jag tar gärna emot möjligheten att se kretsen arbeta och synligheten växa. Helsingfors röst hörs endast om vi använder den.

Ahmed Hassan, företagare och suppleant till Helsingfors stadsfullmäktige:

Jag träffade Kasper under kommunalvalet och sedan dess har vi varit partivänner. Kasper har en vision att öka SFP:s understöd bland finskspråkiga. SFP i Helsingfors behöver en nytänkande och målmedveten vice ordförande. Jag stöder Kasper.

Anna Granstedt, ordförande för SFP i Sydvästra Helsingfors:

Kasper är en idérik och målinriktad person, just en sådan som vi behöver inom SFP. Han har redan bevisat sin kompetens i politiken på kommunal nivå, men också som den drivande kraften bakom en framgångsrik och uppskattad förening som stöder finska frivilliga i Ukraina. Dessutom är han en aktiv och skicklig kommunikatör. På grund av dessa orsaker vill jag gärna se Kasper som vice ordförande för SFP i Helsingfors.

Torvalds i regeringsförhandlingarna: Finland måste rakryggat bära sitt nya internationella ansvar

Svenska folkpartiets Europaparlamentariker Nils Torvalds deltar i förhandlingarna för att bilda Finlands nästa regering. Förhandlingarna körde igång på tisdagen den 2.5. Torvalds fokuserar i förhandlingarna på Finlands framtida aktiva internationella samarbete inom Nato och EU.

Läs föregående artikel

Hanna Lönnfors fortsätter leda SFP i Nyland

Svenska folkpartiet i Nyland samlades till kretsmöte i Karis torsdagen den 11 maj. Hanna Lönnfors från Borgå återvaldes som ordförande för kretsen. Nina af Hällström från Esbo återvaldes till viceordförande, och Ville Berglund från Raseborg valdes till ny viceordförande för kretsen.

Läs följande artikel