Kulturkarnevalens fader belönades

Svenska folkpartiet i Finland har i dag förlänat skådespelaren och Kulturkarnevalens upphovsman Mikael ”Gusse” Andersson med förtjänsttecknet för finlandssvensk gärning.

Kulturkarnevalen samlar varje år kring 500 skolungdomar och fungerar som ett slags komplement till stafettkarnevalen.

– Jag är tacksam och glad över utmärkelsen, också å Kulturkarnevalens vägnar samt för alla som har jobbat och ställt upp under åren, säger Andersson.

– Kulturkarnevalen har kommit långt. Målet var att det skulle bli en tradition och tydligen har det också lyckats – karnevalen ordnades i år för tolfte gången.

Enligt Svenska folkpartiets partisekreterare Johan Johansson är Kulturkarnevalen en välriktad satsning som har blivit en ny institution samt en stark aktör i arbetet för att stärka den finlandssvenska identiteten.

– På 90-talet var det många som oroade sig över tomrummet på den finlandssvenska konst- och kultursidan. Några skrev insändare och artiklar, och några valde att handla. Andersson var en av dem som handlade och har därför gjort sig väl förtjänt av utmärkelsen, säger Johansson.

SFP i Helsingfors för jämlik äktenskapslagstiftning

SFP i Helsingfors tog på sitt kretsstyrelsemöte idag ställning för en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Läs föregående artikel

Björn Månsson kandiderar i Helsingfors

Stadsfullmäktigeledamot Björn Månsson, 61, ställer upp i vårens riksdagsval i Helsingfors. Kretsstyrelsen nominerade honom på torsdagskvällen.

Läs följande artikel