Markus Blomquist och Roger Hakalax vill bli viceordförande för SFP i Egentliga Finland

Markus Blomquist från Åbo och Roger Hakalax från Kimitoön vill bli viceordförande för SFP i Egentliga Finland. På kretsmötet lördagen den 22 april väljs presidiet, som består av kretsordförande och två viceordföranden. Tidigare har Tomas Björkroth från Pargas meddelat att han ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande.

– Vår politik är viktig för hela regionen och varje persons insats är guld värd. Tillsammans är vi starka, säger Markus Blomquist.

Blomquist har länge varit aktiv i SFP i Åbo och ställde upp i riksdagsvalet 2023. Roger Hakalax är medlem av kommunstyrelsen i Kimitoön och har suttit som kretsens viceordförande perioden 2022–2023.

– Kretsen gör ett viktigt arbete i och för regionen samt för kommunernas lokalavdelningar, både då det gäller intressebevakning och valarbete. Jag är intresserad av att fortsätta med arbetet som viceordförande i kretsstyrelsen för regionens bästa. Och framförallt bidra till en synlig och aktiv SFP-politik i regionen, säger Roger Hakalax.

Simon Granroth ställer inte upp för omval till ordförande för SFP i Helsingfors

Simon Granroth ställer inte upp för omval till posten som ordförande för SFP i Helsingfors. Granroth valdes till ordförande efter kommunalvalet 2021 och ledde kretsen genom riksdagsvalet 2023.

Läs föregående artikel

Tvåspråkiga välfärdsområden ska kunna sköta tvåspråkigheten själv

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström är förvånad över Västra Nylands välfärdsområdets direktörs Sanna Svahns uttalande i dagens HBL 21.4. I tidningen förklarar Sanna Svahn att man vänt sig till Kulturfonden för att be om hjälp då det kommer till att satsa på svenska kunskaperna i organisationen.

Läs följande artikel