Simon Granroth ställer inte upp för omval till ordförande för SFP i Helsingfors

Simon Granroth ställer inte upp för omval till posten som ordförande för SFP i Helsingfors. Granroth valdes till ordförande efter kommunalvalet 2021 och ledde kretsen genom riksdagsvalet 2023.

– SFP har en unik position i och med att marknadsliberalism, uppskattning för bildning, och ansvar för våra medmänniskor och miljön förkroppsligas i oss på ett sätt som inte riktigt något annat parti lyckas med. Det här är speciellt tydligt för just SFP i Helsingfors, säger Granroth. 

Under de senaste åren har engagemanget i kretsen ökat tydligt och Granroth känner sig trygg i att överlämna ansvaret till nästa ordförande, medan han själv tar steget vidare mot nya utmaningar. Granroth, som kommer att flytta till Oslo för att arbeta inom nordiskt samarbete, med forskning och nordisk forskningsinfrastruktur, har ändå inga planer på att helt lämna politiken i Finland. 

– Det har varit fint att få leda SFP i Helsingfors den här tiden och organisationen har vuxit sig mer robust och målinriktad, inte minst tack vare de utomordentligt kompetenta och underbara människor jag fått jobba med: i styrelsen, stadsfullmäktige, lokalavdelningarna, med mina vice ordförande och med kansliet. Men varje organisation mår bra av ständigt nytänk och det vill jag ge utrymme för, säger Granroth.

– För mig är det viktigt att följande ordförande får en så god start som möjligt och en aktiv styrelse att arbeta med, så jag kommer att se till att vara tillgänglig som rådgivare och mentor, säger Granroth.

SFP i Helsingfors väljer ny ordförande och kretsstyrelse på kretsmötet den 23.5.2023. 

SFP svarade på regeringssonderare Orpos frågor

Svenska folkpartiet publicerade i dag i sin helhet svaren på regeringssonderare Petteri Orpos frågor. Svenska riksdagsgruppen slog fast svaren idag tisdagen den 18 april.

Läs föregående artikel

Markus Blomquist och Roger Hakalax vill bli viceordförande för SFP i Egentliga Finland

Markus Blomquist från Åbo och Roger Hakalax från Kimitoön vill bli viceordförande för SFP i Egentliga Finland. På kretsmötet lördagen den 22 april väljs presidiet, som består av kretsordförande och två viceordföranden. Tidigare har Tomas Björkroth från Pargas meddelat att han ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande.

Läs följande artikel