Marlén Timonen med i EU-valet

Karlebybon Marlén Timonen ställer upp i EU-valet.

 I riksdagsvalet 2011 ledde hon Mikael Kälds framgångsrika kampanj. Som kandidat skördade hon själv framgång i senaste kommunalval. Den energiska och rättframma Timonen (f. 1955) har ett brett kontaktnät både inom politik och idrott. I EU-valet vill hon framför allt lyfta upp ungdomsfrågorna.

– Ungdomarnas framtid fick mig att ställa upp i EU-valet. Det är vårt jobb att se till att ungdomarna har en framtid i Europa, och att det finns jobb för dem, slår Timonen fast. Timonen säger att EU nog är till nytta när det gäller att få arbete och arbetskraft att hitta varandra, men däremot borde EU gallra bland byråkratin och regelverken och inte lägga sig i allt.

Timonen har många förtroendeuppdrag. Hon är bland annat medlem i Karleby stadsfullmäktige, ersättare i stadstyrelsen, medlem i Mellersta Österbottens förbunds fullmäktige och medlem i bollförbundets distriktsstyrelse i Mellersta Österbotten. Timonens familj består av man, fyra barn och fyra barnbarn. Fritiden fylls av bollsport och maratonlöpning.

Bevara välfärdssamhället trots inbesparingar

"I granskningen av statsfinanserna ska vi noggrant kolla vilka offentliga utgifter som är motiverade"

Läs föregående artikel

Bra med samsyn om Brages pressarkiv

SFP:s Mikaela Nylander hade väntat sig mer av ministeriet

Läs följande artikel