Michael Oksanen ställer upp i riksdagsvalet

Michael Oksanen, generalsekreterare för Pohjola Norden, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Oksanen har varit i aktiv inom kommunalpolitiken i Kimitoön sedan 1996 och sitter för tillfället i kommunfullmäktige och som viceordförande i näringslivsnämnden. Han är också ordförande för Åbolands fiskarförbund. 2014–2015 var Oksanen kretsordförande för SFP i Egentliga Finland.

– Jag har alltid engagerat mig i samhällsfrågor och jag upplever att det är intressant och givande att kunna vara med och föra fram samhällets åsikter så att man kan uppnå en förändring och utveckling. Därför ställer jag upp i valet, säger Oksanen.

Utbildningsfrågor är något som kommer vara centrala i Oksanens kampanj.

– Utbildning är mycket viktigt för att kunna utveckla en region. För vår region behövs även en bra och nära grundutbildning för att kunna bevara en levande skärgård och landsbygd, säger Oksanen.

Skärgården och landsbygden måste ges möjlighet att utvecklas för att även städerna i regionen ska kunna utvecklas.

– Det handlar om att i framtiden inse nyttan av varandra och bygga en hållbar infrastruktur och utveckling tillsammans inom hela Egentliga Finland, säger Oksanen.

Samarbetet inom Norden är också något som Oksanen kommer att lyfta upp under sin kampanj.

– Egentliga Finland är porten till Norden. Vi har en stor potential i ett öppet och aktivt nordiskt samarbete som gynnar företagsamheten inom vår region, säger Oksanen.

Oksanen är 47 år, bor i Västanfjärd, är gift, har tre barn, två hundar och åtta höns. Fritiden spenderar han mycket ute i naturen och till sjöss. Fiske, natur, snickeri och trolleri hör till hans största intressen.

 

Alexandr Kliucharev-Foy kandiderar i riksdagsvalet


Alexandr Kliucharev-Foy, 30 år, kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Nyland. Kliucharev-Foy är bosatt i Esbo och kommer ursprungligen från Azerbajdzjan.

Läs föregående artikel

Lyckad nominering för SFP


Svenska folkpartiet går till riksdagsval med ytterst starka listor. SFP har totalt 98 kandidater i nio kretsar.

Läs följande artikel