Norrgård ställer inte upp för omval

SFP:s kretsordförande i Österbotten, Martin Norrgård, meddelar att han inte ställer upp för omval till ordförande under kretsmötet i Lappfjärd i april. Norrgård har lotsat kretsen sedan april 2018.

– Det har varit två intensiva och framgångsrika år. Vi gjorde ett fantastiskt resultat i riksdagsvalet och jag tycker att vi bättre lyckats synliggöra vår verksamhet och förena våra medlemmars intressen. Det kommer garanterat att synas i kommunalvalet 2021.

Kretsstyrelsen har under Norrgårds ledning gått genom två val och i två etapper lanserat politiska tyngdpunktsområden.

– För att förstärka livskraften i Österbotten behöver vi arbeta tillsammans. Vi måste lägga ribban högt och våga arbeta hårt för vår region. SFP i Österbotten är idag en stark och välmående organisation. Jag känner att det nu är rätt läge att ge över åt någon annan som energiskt fortsätter det vi påbörjat, säger Norrgård.

Norrgård fortsätter med politiken i Vasa stadsfullmäktige och som SFP:s gruppordförande där.

– Det blir nu mera tid över för politiken i Vasa och det nya familjeliv som väntar oss där hemma. 

Henriksson: Dagvård på eget språk, svenska eller finska, är varje barns rätt – fortbildning, fler startplatser och utbildningstillstånd behövs

SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson ledde idag ordet på en rundabordsdiskussion om dagvårdens utmaningar speciellt i Helsingfors.

Läs föregående artikel

Konkreta planer för kustbanan behövs

Den här veckan blev det klart att staten och kommunerna har nått samförstånd om att bilda projektbolag för planeringen av Finlandsbanan och för den nya snabba tågbanan från Helsingfors till Åbo (ELSA-banan) och om de olika parternas finansiella bidrag. För projekten ansöks om finansiellt stöd från EU.

Läs följande artikel