Österbotten bibehåller sina mandat

När resultaten efter söndagen klarnar står det klart att SFP i Österbotten behåller sina fyra mandat i Vasa valkrets i riksdagsvalet 2023. Svenska folkpartiet gick till val med totalt 111 kandidater i alla 12 valkretsar varav 16 kandidater ställde upp i Vasa valkrets.

– Vi har jobbat stenhårt med början från nomineringen. Vi gick till val med en stark lista och alla kandidater har jobbat hängivet med kampanjen i flera månader. Tyvärr nådde vi inte upp till vårt mål gällande antalet röster, säger kretsordförande Henrik Antfolk.

Ett av målen för SFP i Österbotten inför riksdagsvalet var att behålla de 4 mandaten i valkretsen, vilket vi lyckades med. Att man lyckas hålla ställningarna är väldigt viktigt för den fortsatta bevakningen av invånarnas intressen, betonar Antfolk.

– Nu får vi analysera resultatet och se framåt. Med våra fyra mandat kommer vi att fortsätta jobba för ett framgångsrikt Österbotten, säger Antfolk.

SFP håller ställningarna trots utmanande riksdagsval

Svenska folkpartiet håller ställningarna trots ett utmanande riksdagsval. SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson är ändå nöjd med SFP:s resultat.

Läs föregående artikel

Henriksson: En historisk dag för Finland och Nato – aldrig mera ensam!

Svenska folkpartiets partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson gläds över att Finland nu är ett Natoland.

Läs följande artikel