Rantschukoff kampanjchef för Torvalds

Elisabet Rantschukoff påbörjar idag, tisdagen 15.8.2017, sitt arbete som kampanjchef för presidentkandidat Nils Torvalds. Specialmedarbetare Rantschukoff är tjänstledig från Europaparlamentet under kampanjtiden.

– Jag ser fram emot en intensiv och givande kampanj där presidentkandidat Torvalds sakkunskap inom utrikes- och säkerhetspolitik, USA, Ryssland och EU kommer att synas och behövas i debatten om Finlands väg framåt, säger Rantschukoff.

– Vi behöver även få igång en ordentlig debatt om vilken sorts värdeledarskap Finland ska ha i framtiden. I en tid då många försöker plocka billiga poäng på främlingsfientlighet, utanförskap och trångsynthet, behöver folk bli påminda om våra nordiska och demokratiska värderingar. Dessa värderingar kommer presidentkandidat Torvalds att föra fram i debatten.

Elisabet Rantschukoff har arbetat för Torvalds sedan 2013 och varit aktivt med i båda Europaparlamentsvalkampanjerna 2009 och 2014. Rantschukoff har även arbetat som riksdagsassistent åt dåvarande justitieminister Anna-Maja Henriksson, som kontakt- och informationschef för SFP samt informationschef på Yrkeshögskolan Novia.

Kontaktuppgifter:Elisabet Rantschukoff045 139 3514 elisabet@sfp.fi

Regeringen bär ansvar för sina dåliga beslut

SFP:s partiordförande tidigare justitieminister Anna-Maja Henriksson anser att de förändringar den sittande regeringen gjort i asylprocessen på alla sätt varit skadliga.

Läs föregående artikel

Henriksson: Ondskan slog till mitt ibland oss

Anna-Maja Henriksson fördömer våldsdåden i Åbo, som polisen nu utreder som terrordåd. Hon tar starkt avstånd från all form av våld och framhäver att knivdåden i Åbo var ett angrepp mot hela vårt samhälle och ska tas på största möjliga allvar.

Läs följande artikel