Regerande handbollsmästare kandiderar i EU-valet

– EU är för viktigt för att sjabblas bort. Därför måste vi noggrant välja vilka frågor EU ska satsa på, säger Silja Borgarsdóttir Sandelin.

–  Det är dags att fokusera på det väsentliga. För att säkra EU:s trovärdighet och funktionsförmåga måste vi prioritera. Grundprinciperna för ett slagkraftigt EU ska vara mänskliga friheter och rättigheter, miljö och klimat, ekonomi och handel. Utbildning, forskning och innovationer är centrala för att förbättra sysselsättningen inom EU och stärka unionens konkurrenskraft, säger Silja Borgarsdóttir Sandelin. Att genom olika fördrag reglera livet ner på individnivå är inte vettigt. Dessutom skadar det EU:s trovärdighet.

Silja Borgarsdóttir Sandelin slutför som bäst sina studier vid Åbo Akademi. Silja är regerande finsk mästare i handboll med sitt lag HIFK. Hon har kommit med i politiken via högskolepolitiken vid Åbo Akademi och har sedan dess bland annat arbetat som förbundssekreterare för Svensk Ungdom och fungerat som president för Ungdomens Nordiska Råd.

För mera information:Silja Borgarsdóttir Sandelin, silja@sfp.fi, 050 366 8291

Rantala: En nordisk skola till Helsingfors

Nu borde man utreda möjligheterna att grunda en tvåspråkig nordisk skola i Helsingfors, föreslår Marcus Rantala.

Läs föregående artikel