Robert Vickström blir ny specialmedarbetare i Bryssel

De åländska samarbetspartierna och Europaparlamentariker Nils Torvalds (Sfp) har enats att Torvalds anställer Robert Vickström som sin åländska specialmedarbetare.Tjänsten blev vakant efter att Anton Nilsson anställdes vid kommissionen. Robert Vickström är idag journalist vid Ålandstidningen.

– Vi har haft åtta sökanden till tjänsten, flera välmeriterade kandidater med relevanta erfarenheter. Efter att intervjuer hållits med tre av dessa kandidater och referenser inbegärts, för vi nu fram Robert Vickström, kommenterar Wille Valve, ordförande för rekryteringsgruppen.

– Vi står inför nästan gigantiska utmaningar och kan därför också erbjuda ganska otroliga arbetsuppgifter, konstaterar Europaparlamentariker Nils Torvalds.

Rehn-Kivi: Personaldimensioneringen inom äldreomsorgen är en prioritetsfråga!


Riksdagen för idag remissdebatt om personaldimensionering inom äldrevården. Som ett konkret sätt att förbättra servicen föreslår regeringen en bindande minimidimensionering på 0,7 för omsorgspersonal i enheter med heldygnsomsorg. Riksdagsledamot och medlem i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi gläder sig åt förslaget.

Läs föregående artikel

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström: Ohållbart att inte få sälja produkter av säl


Att inte få sälja produkter av säl går emot principerna om hållbar användning av naturresurser och emot sunt förnuft. Det konstaterade Ålands riksdagsledamot och svenska riksdagsgruppens vice ordförande Mats Löfström i dagens plenum då en lagändring som reglerar EU-förbudet mot försäljning av sälprodukter debatterades i riksdagen.

Läs följande artikel